Keittiöveitset ja kokkiveitset

Marttiini keittiöveitset on suunniteltu säilyttämään terävyytensä pitkään toimien monikäyttöisinä kokkiveitsinä. Terien muodot soveltuvat jokaisen kokkaajan vaihteleviin käyttötarpeisiin. Hyvät veitset ja välineet tekevät ruoanlaitosta hauskaa ja voit luoda syötävän kauniita lopputuloksia vuodesta toiseen. Tilaa käyttötarkoituksiisi sopiva veitsi tai kokonainen setti verkkokaupastamme.

 

Keittiöveitsien laaja valikoima

Marttiinin keittiöveitsistä löytyvät kokkiveitset, filetit, kalapiikit, kuorimaveitset, tomaattiveitset, vihannesveitset, leipäveitset, santokut, eräkokkien puukot sekä useat muut tarpeelliset välineet kokkaajille.

Veitsivalikoimastamme löytyy keittiöveitsi jokaiseen käyttötarkoitukseen. Kokkiveitset ovat erinomaisia yleisveitsiä, jotka toimivat kaikkeen leikkaamiseen. Kokkiveitsien yleisin pituus on noin 20 cm, mutta lyhyemmät kokkiveitset toimivat myös näppärämpinä välineinä. Kokkiveitsen terä kaareutuu ylöspäin terän kärkeä kohti mentäessä, jonka vuoksi veitsi keinuu leikkuulaudalla hyvin ja tekee selkeät viillot. Kokkiveitsi on näin hyvä veitsi niin kasvisten, juuresten, lihan ja hedelmien pilkkomiseen.
 

Santoku on suosittu veitsimalli

Santoku on kasvattanut suosiotaan keittiöveisten valikoimassa. Se on japanilaistyylinen kokkiveitsi, joka soveltuu monipuolisesti esimerkiksi kasvisten paloitteluun. Santokussa on lähes suora terä ja leikatessa veistä usein pidetään kokonaan ilmassa. Lyhyemmän teränsä takia se ei sovellu niin hyvin lihan pilkkomiseen.
 

Filetti ja kalapiikki kalaruokien ystäville

Fileointiveitsi eli filetti on kalalle tarkoitettu taipuisa ja ohutteräinen veitsi. Filetin pituus kannattaa valita käsiteltävän kalan pituuden mukaan. Mitä lyhyempi kala, sitä lyhyempi filetti ja mitä pidempi kala, sitä pidempi veitsi. Pitkällä filetillä tarvitsee tehdä vähemmän sahaavaa liikettä, jolloin jälki pysyy siistimpänä. Esimerkiksi graavia leikatessa kannattaa valita pitkä filetti, jotta saadaan tarpeeksi siisti ja ohut jälki.

Kalapiikin avulla saat kalasta ja fileestä hyvän otteen, jolloin nahan poistaminen esimerkiksi ahvenfileestä käy helposti. Piikin ansiosta ei tarvitse pelätä, että veitsi lipsahtaisi sormille.
 

Käsittele lihaa oikeilla veitsillä

Monia lihoja voi paloitella tavallisilla keittiöveitsillä tai kokkiveitsillä, mutta suositeltavaa on hankkia lihoille omat veitsensä. Esimerkiksi paisteja ja joulukinkkua varten on hyvä olla jäykempi paistiveitsi sekä paistihaarukka. Lihaveitsi on paistiveitseä kevyempi malli ja sen avulla saat käsiteltyä lihaan helposti tasaisella ja kauniilla leikkuujäljellä. Jos olet suuri liharuokien ystävä, kannattaa keittiön laatikostosta löytyä myös pihviveitsi.
 

Keittiöveitset vihanneksille, tomaateille ja kuorimiseen

Vihannesveitsi on nimensä mukaisesti tarkoitettu pienemmille vihanneksille. sen terä on usein lyhyt soveltuen pieneen ja tarkkaan jälkeen. Vihannesveitsiä käyttävät niin kotikokit kuin ammattilaisetkin.

Kuorimaveitset on suuniteltu vihannesten, juuresten ja hedelmien kuorimiseen. Hyvissä kuorimaveitsissä on sisäänpäin kaareutuva, kynttä muistuttava terä, jolloin kaarevaan vihannekseen saadaan hyvin tartuntapintaa. Kuorimaveitsiä käytetään eniten kädessä työstettävien ruokien käsittelyyn. Tomaateille on olemassa oma veitsensä, joka soveltuu myös muille vihanneksille. Pieni sahateräinen veitsi pureutuu tehokkaasti pehmeämpiin ruokamateriaaleihin.
 

Älä unohda keittiöstäsi laadukasta leipäveistä

Leipäveitset ovat pitkiä sahalaitaisia veitsiä, jotka leikkaavat hyvin jokaista leipälaatua. Rapeakuorisista leivistä tulee siistejä siivuja ja pehmeät leivät pysyvät sahateräisen leikkuuvälineen ansiosta kasassa. Hyvä leipäveitsi on tarpeeksi pitkä sahaavaa liikettä varten.
 

Pidä keittiöveitset terävinä

Hyväksin veitsi tylsyy kättössä, joten veitsien teroitusta varten kannattaa olla hyvät välineet. Teroitustiheyden tarve riippuu paljon terän materiaalista sekä siitä, kuinka usein veistä käytetään. Kovemmat materiaalit pysyvät pidempään terävinä, mutta niiden teroittaminen saattaa olla hankalampaa kuin pehmeämpien terämateriaalien. Lue veitsien teroituksesta lisää täältä >>


Näytä yhdellä sivulla
Lajitteluperuste:

CKP Veitsiteline, 5 veistä

Tuotenro: 1475010

169,00

CKP Kinkkusetti

Tuotenro: 1482011

79,90
Varastossa

Deluxe Kinkkusetti

Tuotenro: 1483012

99,90
Varastossa

Deluxe Gourmet Pihviveitsisetti

Tuotenro: 1440016

189,00
Varastossa

Deluxe Gourmet Pihviveitsi

Tuotenro: 750115

32,90
Varastossa

Uusi Eräkokki Kalapiikki

Tuotenro: 440010

49,90
Varastossa

Uusi Eräkokki Pikkupuukko

Tuotenro: 441010

54,90
Varastossa

Uusi Eräkokki Puukko

Tuotenro: 442010

59,90
Varastossa

Uusi Eräkokki Filetti

Tuotenro: 443010

54,90
Varastossa

Uusi Eräkokki Kokkiveitsi

Tuotenro: 444010

64,90
Varastossa

Uusi Eräkokki Veitsisetti

Tuotenro: 1494000

299,00

Uusi Kide Kuorimaveitsi

Tuotenro: 421110

23,90
Varastossa

Uusi Kide Vihannesveitsi

Tuotenro: 422110

23,90

Uusi Kide Tomaattiveitsi

Tuotenro: 423110

26,90

Uusi Kide Filetti 21

Tuotenro: 424110

34,90
Varastossa

Uusi Kide Paistihaarukka

Tuotenro: 425110

34,90
Varastossa

Uusi Kide Paistiveitsi

Tuotenro: 426110

37,90
Varastossa

Uusi Kide Leipäveitsi

Tuotenro: 427110

37,90

Uusi Kide Kokkiveitsi 15

Tuotenro: 428110

37,90

Uusi Kide Kokkiveitsi 21

Tuotenro: 429110

39,90

Uusi Kide Santoku

Tuotenro: 430110

39,90

Uusi Kirnu veitsitukki

Tuotenro: 1517020

29,90
Varastossa

CKP Kalasetti

Tuotenro: 1482018

69,90
Varastossa

CKP Paistihaarukka

Tuotenro: 738114P

34,90
Varastossa

CKP Juuresveitsi

Tuotenro: 740114P

17,90
Varastossa

CKP Vihannesveitsi

Tuotenro: 745114P

17,90
Varastossa

CKP Tomaattiveitsi

Tuotenro: 750114P

19,90

CKP Lihaveitsi

Tuotenro: 754114P

29,90
Varastossa

CKP Kokkiveitsi 15

Tuotenro: 755114P

29,90

CKP Filetti 19

Tuotenro: 757114P

29,90
Varastossa

CKP Paistiveitsi

Tuotenro: 760114P

34,90
Varastossa

CKP Leipäveitsi

Tuotenro: 765114P

37,90
Varastossa

CKP Kokkiveitsi 21

Tuotenro: 770114P

39,90

CKP Kalapiikki

Tuotenro: 819114P

17,90
Varastossa

EXPLORE, LOVE & SHARE – @MARTTIINI.FI & #MARTTIINI