Tietosuojakäytäntö


Voimaantulopäivä: 24.5.2018

Tämä tietosuojakäytäntö on voimassa Marttiini.fi-verkkosivuilla.

 

JOHDANTO
Tämä tietosuojakäytäntö (yhdessä käyttöehtojen ja myyntiehtojen sekä muiden niissä mainittujen asiakirjojen kanssa) kuvaa henkilötietojasi, jotka keräämme sinulta tai jotka annat osoitteeseen www.marttiini.fi sekä sen, miten tietoja voidaan käyttää tai luovuttaa. Termeillä "Marttiini", "me", "meitä" ja "meillä" tarkoitetaan tässä Marttiini Oy:ta, joka on osa suomalaista julkisesti noteerattua yritystä, (Rapala VMC Oyj) jonka suomalainen Y-tunnus on 0192218-9. Myös kaikki Marttiini Oy:n tytäryhtiöt soveltavat tätä käytäntöä liiketoimintaansa soveltuvin osin.

Lue seuraava huolellisesti, jotta ymmärrät henkilötietojasi koskevat käytännöt ja sen, miten voimme käsitellä niitä. Käyttämällä tai ottamalla yhteyttä verkkosivuihimme hyväksyt tämän tietosuojakäytännön sekä henkilötietojen keräämisen ja käytön tämän tietosuojakäytännön mukaisesti. Tämä tietosuojakäytäntö voi muuttua ajoittain, ja sivuston jatkuva käyttö katsotaan tällaisten muutosten hyväksymiseksi, joten tarkista tämä tietosuojakäytäntö säännöllisesti päivitysten varalta. Jollei toisin mainita, nykyinen tietosuojakäytäntö koskee kaikkia sinusta ja tilistäsi meillä olevia tietoja.
Sinun tulisi lukea tämä tietosuojakäytäntö huolellisesti, sillä jos et ole samaa mieltä käytäntöjemme kanssa, voit valita olla käyttämättä verkkosivustoamme. Muista, että kun käytät jotain verkkosivuston osaa, hyväksyt tietosuojakäytännöt, käyttöehtomme ja myyntiehdot. Jos päivitämme tämän tietosuojakäytännön, sivustosi jatkuva käyttö (tarkistetun tietosuojakäytännön lähettämisen jälkeen) tarkoittaa sitä, että hyväksyt tietosuojakäytännön ehdot.


ALLE 16-VUOTIAAT LAPSET
Kukaan alle 16-vuotias ei voi antaa mitään henkilötietoja verkkosivuillemme tai muulla tavoin Marttiini Oy:lle. Emme tietoisesti kerää henkilötietoja alle 16-vuotiailta lapsilta. Jos olet alle 16-vuotias, älä rekisteröidy verkkosivuillemme, tee ostoksia verkkosivustoltamme tai lähetä meille tietoja, kuten nimeäsi, osoitettasi, puhelinnumeroasi tai sähköpostiosoitettasi. Jos huomaamme tai saamme tietää, että olemme keränneet henkilötietoja alle 16-vuotiaasta lapsesta ilman vanhempainsuostumusta, poistamme nämä tiedot.
Jos uskot, että meillä saattaisi olla tietoa alle 16-vuotiaasta lapsesta, ota meihin yhteyttä välittömästi.

 

OIKEUTESI
General Data Protection Regulation of the European Union -asetuksen mukaan sinulla on tiettyjä oikeuksia, joita voit käyttää rajoittamaan henkilökohtaisten tietojen käyttöä, valvontaa ja suojausta.
Ensinnäkin sinulla on oikeus pyytää meiltä pääsy henkilötietoihisi, niiden oikaisu tai poistaminen, ja sinulla on oikeus tietojen siirrettävyyteen. Lisäksi voit pyytää meitä rajoittamaan tietojesi käsittelyä tai voit kieltää niiden käsittelyn kokonaan. Jos henkilötietojesi käsittely perustuu suostumukseesi, kuten markkinoinnissa on asianlaita, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa. Yleisen tietosuojasäädöksen perusteella Marttiini voi kerätä maksun näiden oikeuksien toteuttamisesta. Lisäksi saatat joutua todistamaan henkilöllisyytesi Marttiinin määrittelemillä tavoilla.
Sivustollamme voit tarkastella ja päivittää henkilötietojasi tai peruuttaa markkinointiluvan kirjautumalla sivuillemme, käymällä Oma tili -sivulla ja tekemällä muutoksia koska tahansa. Jos olet unohtanut salasanasi (kun olet yrittänyt rekisteröityä ja epäonnistuit), voit klikata "Unohtuiko salasana?" -linkkiä. Siitä pääset sivulle, jolle voit antaa sähköpostiosoitteesi. Saat käyttäjänimen ja salasanan antamaasi sähköpostiin. Jos haluat poistaa koko tilin, otathan meihin yhteyttä osoitteella shop@marttiini.fi
Jos olet antanut suostumuksesi henkilötietojesi käytöstä markkinointiin mutta haluat varmistaa, ettet enää saa meiltä markkinointi- tai muuta postia niin halutessasi, annamme sinulle yksinkertaiset ohjeet jokaisessa markkinointisähköpostissa, joiden avulla voit lopettaa näiden sähköpostiviestien vastaanottamisen meiltä. Muista, että voit peruuttaa tämän suostumuksen Oma tili -sivullasi milloin tahansa.
Muista myös, että jos uskot, ettemme ole noudattaneet meitä koskevia tietosuojasääntöjä, sinulla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle.

 

KERÄÄMÄMME TIEDOT
Rekisteröidyt käyttäjät ovat asiakkaitamme ja potentiaalisia asiakkaitamme. Keräämme usean tyyppistä tietoa verkkosivujemme käyttäjistä ja käyttäjiltä. Yleensä tarvitsemme nimen, sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron tarjotaksemme sinulle palveluitamme. Jos teet ostoksia verkkokaupassamme, tarvitsemme osoitteesi ostosten toimittamiseksi ja edelleen valitun maksutavan mukaan luottokorttisi numeron. Emme tallenna luottokortin numeroita.

 

MEILLE ANTAMASI TIEDOT
•    Tiedot, joita annat meille verkkosivustomme kautta tiliä käyttöön otettaessa, tekemällä ostoksia / palautuksia / vaihtoja tai ollessasi yhteydessä asiakaspalveluumme. Näitä tietoja ovat nimi, postiosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero (tai matkapuhelinnumero), sekä osto-/palautus- ja vaihtotiedot, jotka annat täyttämällä lomakkeen verkkosivuillamme. Näihin sisältyvät tiedot, jotka annettiin tilisi rekisteröinnin yhteydessä verkkosivustollemme tai materiaalin lähettämiseen tai lisäpalvelujen pyytämiseen yhteydessä. Voimme myös pyytää tietoja, jos ilmoitat ongelmasta verkkosivuillamme.
•    Tietueet ja kopiot kirjeenvaihdosta (mukaan lukien sähköpostiosoitteet), jos olet yhteydessä meihin.
•    Tiedot tapahtumista, joita suoritat verkkosivustomme kautta ja tilauksesi toimittamisen yhteydessä mukaan lukien muun muassa nimesi, sähköpostiosoitteesi ja toimitusosoitteesi.
•    Tiedot kilpailuihin, arvontoihin, tutkimuksiin, kampanjoihin tai sponsoritapahtumiin osallistumisesta.
•    Jos ilmoitat ongelmasta verkkosivustollamme tai palveluissamme, keräämme yhteystietosi sekä kuvauksen ongelmastasi.
•    Tiedot, jotka perustuvat jakamaasi sosiaaliseen mediaan kuten Facebookiin tai YouTubeen. Huomaa kuitenkin, että jokainen yrityksemme sivuista ja sovelluksista, jotka ovat saatavilla sosiaalisen median sivustojen kautta, voivat sisältää omat käyttöehdot ja tietosuojakäytännöt. Tällaisen yrityssivun tai -sovelluksen käyttö, mukaan lukien muun muassa sisällön, materiaalin tai henkilötietojen lähettäminen sovellettavan yrityssivun tai sovelluksen kautta, on aina käyttöehtojen ja tietosuojakäytännön alainen.
•    Tiedot, joita saamme kolmansilta osapuolilta, esimerkiksi liikekumppaneiltamme ja asiakkailtamme, mukaan lukien muun muassa tiedot, jotka liittyvät kolmansien osapuolten verkkosivustollemme lähettämiin viittauksiin.

 

EPÄSUORA KERÄÄMINEN
YHTEISTÖPALVELUSIVUSTOT
Verkkosivumme antaa sinun käyttää kolmannen osapuolen yhteisöpalvelusivustoja kuten Facebook, Pinterest, Twitter ja Google+. Tämä tarkoittaa sosiaalisen median laajennusten käyttämistä, kuten Facebookin tykkäyksiä, Twitterin twiittejä, Pinterestin "Pin"- ja Googlen "+1"-painikkeita jne. Kun käytät yhteisöpalvelusivustoja ja niiden lisäosia, jaat tietosi niiden kanssa, tällaisten tietojen luovuttamiseen sovelletaan näiden sivustojen tietosuojakäytäntöjä. Lisäksi ne saattavat kerätä sinusta tietoja kuten aktiivisuutesi tai voivat ilmoittaa some-yhteyksissään tämän sivuston käytöstä. Tällaiset palvelut voivat sallia, että toimintaa seurataan useilla verkkosivustoilla, jotta voidaan tuottaa kohdennettua mainontaa. Huomaa, että voimassa ovat heidän omat tietosuojasääntönsä, jotka kannustamme lukemaan. Saatamme lisätä uusia sosiaalisen median laajennuksia ja painikkeita sivustoillemme ajoittain.


IP-OSOITTEET, EVÄSTEET JA VERKKOJÄLJITTEET
Käyttötiedot ja IP-osoitteet - Kun navigoit verkkosivustollamme, voimme kerätä myös tietoja vierailustasi mukaan lukien kuten liikennetietoja, sijaintitietoja, lokeja ja muita viestintää koskevia tietoja sekä tietoja tietokoneesta ja internet-yhteyksistä, mukaan lukien IP-osoitteesi, käyttöjärjestelmäsi ja selaintyyppisi järjestelmänhallinnallemme ja raportoitaviksi mainostajillemme. Nämä on tilastotietoja käyttäjien laitteista, selaustoimista ja -tavoista, eikä niistä tunnista yksittäistä henkilöä. Jos keräämämme tiedot sivustolla käynnin aikana tunnistetaan luonnolliselle henkilölle kuuluviksi, näitä tietoja käsitellään meillä henkilötietoina.
Evästeet - Eväste on pieni tekstitiedosto, jonka web-selain tallentaa käyttäjän laitteelle. Evästeitä käytetään esimerkiksi silloin, kun verkkopalvelu haluaa tallentaa käyttäjän tiedot, kun käyttäjä siirtyy sivusta toiseen. Käytämme evästeitä verkkosivujemme muokkaamiseen ja kehittämiseen sekä markkinointitoimintaan verkkosivuillamme. Saatamme esimerkiksi
•    arvioida yleisömääriä ja käyttötapoja,
•    tallentaa tietoja mieltymyksistäsi, jolloin voimme muokata verkkosivustoamme yksilöllisten     etujesi mukaisesti.
•    nopeuttaa hakujasi.
•    tunnistaa sinut, kun palaat sivuillemme.
•    pitää lukua tuotteista ostoskorissa.
Voit kieltäytyä hyväksymästä evästeitä aktivoimalla sopivan asetuksen selaimessasi. Jos kuitenkin valitset tämän asetuksen, et ehkä voi käyttää tiettyjä verkkosivuston osia. Jollei selaimesi asetuksia ole muutettu niin, että se kieltäytyy evästeistä, järjestelmä lähettää evästeitä, kun ohjaat selaimesi verkkosivustoomme.
Verkkojäljitteet - Verkkosivustollamme voi olla sähköisiä kuvia, jotka tunnetaan nimellä verkkojäljitteet (ja joita kutsutaan myös yhden pikselin gifeiksi). Niiden avulla voimme laskea käyttäjiä, jotka ovat käyneet kyseisillä sivuilla ja muita asiaan liittyviä verkkosivustoja koskevia tilastotietoja (esim. tietyn sivuston sisältö ja järjestelmän ja palvelimen eheyden tarkistaminen). Verkkojäljitteitä ei käytetä henkilötietoihisi pääsemiseksi, vaan niitä käytetään vain verkkosivujemme käyttöä koskevien tilastotietojen keräämiseen.
Lokitiedostot - Kuten useimmat tavalliset verkkosivustopalvelimet, mekin käytämme lokitiedostoja. Lokitiedostot seuraavat Internet-protokollan (IP) osoitteita, selaintyyppiä, Internet-palveluntarjoajaa (ISP), viittaus-/poistumissivuja, alustatyyppiä, päivämäärää/aikaleimaa ja napsautusten määrää. Käytämme näitä tietoja analysoimaan trendejä, hallinnoimaan sivustoa, estämään petoksia, seuraamaan verkkosivuston navigointia kokonaisuutena sekä keräämään laajaa demografista tietoa yhdistelmäkäyttöön.


KOLMANNEN TAHON MAINONTAPALVELUT
Saatamme käyttää ajan mittaan erilaisia mainos- tai uudelleenmarkkinointipalveluja, jotka palvelevat sinua kohdistetuissa mainoksissa, jotta verkkokokemuksesi voidaan yksilöidä ja kohdistaa kiinnostuksesi mukaan. Nämä palvelut voivat sijoittaa verkkosivustolle uudelleenmarkkinointipikselin ja/tai verkkojäljitteen tunnistamaan selaimesi ja tarjoamaan mainoksia, jotka liittyvät aiempiin hakuihin ja toimintoihin, joihin olet osallistut verkkosivuilla. Emme käytä tai liitä henkilökohtaisesti tunnistettavia tietoja uudelleenmarkkinointiluetteloihin, evästeisiin, tietosyötteisiin tai muihin nimettömiin tunnisteisiin. Emme käytä tai liitä kohdistamista helpottavia tietoja, kuten väestötietoa tai sijaintia tai mainoksista tai aloitussivulta kerättyjä henkilötietoja. Analyyttiset tiedot, jotka kerätään tai toimitetaan meille, pidetään nimettöminä.
Emme jaa mitään henkilökohtaisia tietoja kolmannen osapuolen markkinoijille uudelleenmarkkinointitunnisteen tai tuotetietojen kautta, jotka saattavat liittyä mainoksiimme.
Saatamme käyttää kolmannen osapuolen palveluita hallitsemaan näitä tekniikoita ja toteuttamaan mainontaa verkkosivuillamme. Saatamme esimerkiksi käyttää teknologiaa, joka yhdistää verkkosivustollamme ja muilla sivuillamme esiintyviä mainoksia hakuihisi. Nämä palvelut voivat kerätä tietoja evästeiden kautta ja Google Analyticsin toteutuksen kautta. Nämä työkalut ja teknologiat keräävät ja analysoivat tietyntyyppisiä tietoja, mukaan lukien muun muassa evästeet, IP-osoitteet, laite- ja ohjelmistotunnisteet, URL-osoitteiden viittaukset ja poistumiset, verkkokäyttäytyminen ja käyttötiedot, käyttöominaisuudet ja tilastot, käyttö- ja ostohistoria, MAC-osoite, mobiililaitteen ID-tunnus ja muut vastaavat tiedot.
Käytössä ovat seuraavat kolmannen osapuolen evästeet:
Google Analytics Lue lisää
Facebook Lue lisää
Yksittäisten kolmansien osapuolten evästeiden ohittamiseksi pyydämme ystävällisesti klikkaamalla edellä olevaa kohtaa "Lue lisää", josta saat lisätietoja kustakin kolmannen osapuolen palvelusta.


MITEN KÄYTÄMME HENKILÖTIETOJA?
Käytämme henkilötietoja, jotka keräämme sinusta tai jotka olet antanut meille yleensä seuraavilla tavoilla:


TUOTTEEN JA PALVELUN TOIMEENPANO
Meidän on toimitettava ja hallinnoitava ostoksia, tilauksia, maksuja, palautuksia, tietojenvaihtoa tai tietopyyntöjä tai muuten palveltava sinua. Meidän on käsiteltävä henkilötietojasi, jotta voimme suorittaa nämä toimet. Toisin sanoen tiettyjen tietojen tarjoaminen on palvelun ehto, ja jos et anna pyydettyjä tietoja, emme voi olla liikesuhteessa kanssasi.


MARKKINOINTITARKOITUKSEMME
Suostumuksesi perusteella lähetämme sinulle mainoksia, kuponkeja, uutiskirjeitä, kampanjoita, tapahtumien ilmoituksia ja erikoistarjouksia, sähköpostiviestejä tai mobiiliviestejä jne.


SISÄISET TOIMINNOT
Suostumuksesi perusteella esitämme verkkosivustomme ja sen sisällön sopivimmalla ja tehokkaimmalla tavalla juuri sinun laitteellesi, jotta voit osallistua verkkosivuston interaktiivisiin ominaisuuksiin.

Saatamme ilmoittaa sinulle muutoksista palveluissamme tai tuotteissamme. Saatamme myös käyttää tietoja tilastotarkoituksiin ja yhdistelmäraportteihin. Näissä tapauksissa henkilötietojesi käsittely on välttämätöntä oikeusintressiemme vuoksi.


LAIN NOUDATTAMINEN
Jotta voimme hoitaa velvollisuutemme ja noudattaa laillisia oikeuksiamme tai vastata oikeustoimiin, saatamme käsitellä henkilötietojasi, jotta voimme noudattaa lakisääteisiä velvoitteita, joita meiltä edellytetään. Voimme myös käsitellä henkilötietojasi, kun se on tarpeen laillisen etumme vuoksi. Tämä voi sisältää petosten ja rikollisten toimien ehkäisemisen.
Raportin tarjoamiin palveluihin liittyvässä yleisessä tietosuojasäännöksessä määriteltyä automaattista päätöksentekoa, mukaan lukien profilointi, ei ole.


TIEDONSIIRTO
Henkilötietojen pääasiallinen vastaanottaja on Marttiini Oy. Jotta kuitenkin voimme tarjota sinulle parasta mahdollista palvelua, jaamme osan tiedoistasi konserniyhtiöidemme tai alihankkijoidemme kanssa. Jaamme vain tarvittavia tietoja.


TIETOJEN JAKAMINEN ALIHANKINTAA VARTEN
Saatamme luovuttaa henkilötietojasi toimittajillemme ja palveluntarjoajillemme, joita käytämme liiketoimintamme tukemiseen. Saatamme esimerkiksi käyttää luottokorttien käsittely-yritystä laskuttamaan sinua tai logistiikkakumppania saamaan tilauksesi perille. Jaamme tietosi myös emoyhtiöllemme ja tytäryhtiöillemme tai niihin verrattavissa oleville yrityksillemme sekä sivuillamme olevia tuotemerkkejä ja tuotteita edustaville yrityksille tarjotaksemme palveluja, joita markkinoimme.


TIETOJEN JULKAISEMINEN MARKKINOINTIA VARTEN
Saatamme luovuttaa henkilötietoja emo- ja tytäryhtiöillemme, tytäryhtiöillemme ja niihin verrattavissa oleville yrityksillemme sekä Marttiini Oy:n tuoremerkkejä ja -tuotteita valmistaville yrityksille, jotka näkyvät verkkosivuillamme ja sijaitsevat Euroopan unionissa. Suostumuksellasi voimme jakaa henkilötietosi sosiaalisen median alustoille, kuten Facebookille ja YouTubelle. Lisäksi voimme jakaa henkilötietojasi kolmansien osapuolten palveluille, jotta voimme hallita ja tarjota mainontaa verkkosivustollamme ja tehdä verkkokokemuksesi entistä kiinnostavamman.


TIETOJEN LUOVUTUS MUIHIN TARKOITUKSIIN
Lisäksi voimme myös jakaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille, jotta voimme noudattaa tuomioistuimen päätöstä tai muuta lakisääteistä velvoitetta, noudattaa tai soveltaa käyttöehtojamme tai suojata Marttiinin, asiakkaidemme tai muiden oikeuksia, omaisuutta tai turvallisuutta. Tähän sisältyy tiedonvaihto muiden yritysten ja organisaatioiden kanssa petostentorjuntaa varten ja luottoriskien vähentämiseksi. Sulautumisen, yritysoston tai jonkin muun kaiken omaisuutemme myyntitapahtuman yhteydessä, hallussamme olevat asiakkaidemme henkilötiedot voivat olla ostajalle siirrettäviä varoja.


TIETOJESI SÄILYTTÄMINEN
Yleensä henkilötietojasi ei saa säilyttää sellaisessa muodossa, joka mahdollistaa tunnistamisen, pitempään kuin on tarpeen henkilötietojen käsittelyyn tarkoitetuissa tarkoituksissa. Siksi meidän on poistettava tai muutettava tietoja niin, että niitä ei enää tunnisteta, kun tietoja ei enää käytetä. Marttiinilla on tiukat, tietojen säilyttämistä koskevat käytännöt, ja teemme parhaamme poistaaksemme vanhat ja käyttämättömät tiedot.
Koska käsittelyn tarkoitus (lue edeltä kohta MITEN KÄYTÄMME HENKILÖTIETOJA?) vaihtelee, niin vaihtelevat myös henkilötietojesi säilytysajat. Esimerkiksi turvallisuussyistä luottokortin numeroita ei koskaan tallenneta kokonaan. Tiedot, joita tarvitsemme tilauksesi käsittelyyn, säilytetään niin kauan, kunnes olet vastaanottanut tilauksesi, ja niin kauan kuin meillä on velvoite seurata tapahtumaamme. Jos meillä on suostumuksesi, on kunnia toimittaa sinulle markkinointimateriaalia.
Muistathan, että vaikka asiakassuhteesi päätyisi, voimme silti käsitellä henkilötietojasi, kunhan meillä on siihen pätevä oikeudellinen syy. Tämä saattaa olla esimerkiksi laillisten oikeuksiemme noudattaminen, jolloin tiedot säilytetään, kunnes oikeudellinen asia on kokonaan lakannut.


TIETOTURVA
Marttiini soveltaa tiukkoja ja ajantasaisia tietoturvamenetelmiä henkilötietojesi suojaamiseen. Meille on tärkeää, että suojelemme henkilötietojesi luottamuksellisuutta ja koskemattomuutta, kun käsittelemme niitä. Olemme toteuttaneet toimenpiteitä, joiden tarkoituksena on suojata henkilötietosi vahingossa tapahtunutta katoamista ja luvatonta pääsyä, käyttöä, muokkaamista ja paljastamista vastaan.
Henkilötietosi suojataan fyysisin, organisatorisin ja teknisin keinoin. Tiedot tallennetaan pääosin palvelimille, jotka sijaitsevat turvallisesti omissa tiloissamme palomuurien takana, ja kun käytämme kumppaneitamme käsittelemään henkilötietojasi, vaadimme heitä noudattamaan samoja sääntöjä kuin me. Ainoastaan valtuutetut henkilöt saavat käyttää tietoja, ja pidämme yllä erilaisia teknisiä toimenpiteitä tietojen suojaamiseksi ja pääsyn valvomiseksi. Kaikki maksutapahtumat salataan SSL-tekniikalla. Kaikki tämä tehdään, jotta tietojen katoamisen, väärinkäytön tai luvattoman pääsyn, paljastamisen tai muuttamisen vaara olisi mahdollisimman pieni.
Valitettavasti tiedonsiirto internetissä ei ole täysin turvallista. Vaikka teemme parhaamme suojatessamme henkilötietojasi, emme voi taata verkkosivusto lähetettyjen henkilötietojesi turvallisuutta. Henkilötietojen siirto on omalla vastuullasi.


YHTEYSTIEDOT
Jos sinulla on jotain sellaista mielessäsi, josta Marttiinin tietosuojavaltuutetun tulisi olla tietoinen, suosittelemme sinua ottamaan yhteyttä osoitteella:


Marttiini Oy
Marttiinintie 6
96300 Rovaniemi
Suomi


Puhelin: +358 403 110 627
email: shop@marttiini.fi

Y-tunnus: 0192218-9

 

© Marttiini Oy, huhtikuu 2018