Marttiini keittiöveitset on suunniteltu säilyttämään terävyytensä pitkään toimien monikäyttöisinä kokkiveitsinä. Terien muodot soveltuvat jokaisen kokkaajan vaihteleviin käyttötarpeisiin. Hyvät veitset ja välineet tekevät ruoanlaitosta hauskaa ja voit luoda syötävän kauniita lopputuloksia vuodesta toiseen. Tilaa käyttötarkoituksiisi sopiva veitsi tai kokonainen setti verkkokaupastamme.
Marttiinin keittiöveitsistä löytyvät kokkiveitset, filetit, kalapiikit, kuorimaveitset, tomaattiveitset, vihannesveitset, leipäveitset, santokut, eräkokkien puukot sekä useat muut tarpeelliset välineet kokkaajille.
Veitsivalikoimastamme löytyy keittiöveitsi jokaiseen käyttötarkoitukseen. Kokkiveitset ovat erinomaisia yleisveitsiä, jotka toimivat kaikkeen leikkaamiseen. Kokkiveitsien yleisin pituus on noin 20 cm, mutta lyhyemmät kokkiveitset toimivat myös näppärämpinä välineinä. Kokkiveitsen terä kaareutuu ylöspäin terän kärkeä kohti mentäessä, jonka vuoksi veitsi keinuu leikkuulaudalla hyvin ja tekee selkeät viillot. Kokkiveitsi on näin hyvä veitsi niin kasvisten, juuresten, lihan ja hedelmien pilkkomiseen.
Santoku on kasvattanut suosiotaan keittiöveisten valikoimassa. Se on japanilaistyylinen kokkiveitsi, joka soveltuu monipuolisesti esimerkiksi kasvisten paloitteluun. Santokussa on lähes suora terä ja leikatessa veistä usein pidetään kokonaan ilmassa. Lyhyemmän teränsä takia se ei sovellu niin hyvin lihan pilkkomiseen.
Fileointiveitsi eli filetti on kalalle tarkoitettu taipuisa ja ohutteräinen veitsi. Filetin pituus kannattaa valita käsiteltävän kalan pituuden mukaan. Mitä lyhyempi kala, sitä lyhyempi filetti ja mitä pidempi kala, sitä pidempi veitsi. Pitkällä filetillä tarvitsee tehdä vähemmän sahaavaa liikettä, jolloin jälki pysyy siistimpänä. Esimerkiksi graavia leikatessa kannattaa valita pitkä filetti, jotta saadaan tarpeeksi siisti ja ohut jälki.
Kalapiikin avulla saat kalasta ja fileestä hyvän otteen, jolloin nahan poistaminen esimerkiksi ahvenfileestä käy helposti. Piikin ansiosta ei tarvitse pelätä, että veitsi lipsahtaisi sormille.
Monia lihoja voi paloitella tavallisilla keittiöveitsillä tai kokkiveitsillä, mutta suositeltavaa on hankkia lihoille omat veitsensä. Esimerkiksi paisteja ja joulukinkkua varten on hyvä olla jäykempi paistiveitsi sekä paistihaarukka. Lihaveitsi on paistiveitseä kevyempi malli ja sen avulla saat käsiteltyä lihaan helposti tasaisella ja kauniilla leikkuujäljellä. Jos olet suuri liharuokien ystävä, kannattaa keittiön laatikostosta löytyä myös pihviveitsi.
Vihannesveitsi on nimensä mukaisesti tarkoitettu pienemmille vihanneksille. sen terä on usein lyhyt soveltuen pieneen ja tarkkaan jälkeen. Vihannesveitsiä käyttävät niin kotikokit kuin ammattilaisetkin.
Kuorimaveitset on suuniteltu vihannesten, juuresten ja hedelmien kuorimiseen. Hyvissä kuorimaveitsissä on sisäänpäin kaareutuva, kynttä muistuttava terä, jolloin kaarevaan vihannekseen saadaan hyvin tartuntapintaa. Kuorimaveitsiä käytetään eniten kädessä työstettävien ruokien käsittelyyn. Tomaateille on olemassa oma veitsensä, joka soveltuu myös muille vihanneksille. Pieni sahateräinen veitsi pureutuu tehokkaasti pehmeämpiin ruokamateriaaleihin.
Leipäveitset ovat pitkiä sahalaitaisia veitsiä, jotka leikkaavat hyvin jokaista leipälaatua. Rapeakuorisista leivistä tulee siistejä siivuja ja pehmeät leivät pysyvät sahateräisen leikkuuvälineen ansiosta kasassa. Hyvä leipäveitsi on tarpeeksi pitkä sahaavaa liikettä varten.
Hyväksin veitsi tylsyy kättössä, joten veitsien teroitusta varten kannattaa olla hyvät välineet. Teroitustiheyden tarve riippuu paljon terän materiaalista sekä siitä, kuinka usein veistä käytetään. Kovemmat materiaalit pysyvät pidempään terävinä, mutta niiden teroittaminen saattaa olla hankalampaa kuin pehmeämpien terämateriaalien. Lue veitsien teroituksesta lisää täältä >>
1 - 10 / 33 tuloksesta |
|